banner
Objava: 27.4.2016 19:59
Čitanja: 5871
Autor: abcportal.info
'Recept za dug život'
Uz domaću rakiju lozu i dvije kutije cigara dnevno Frano Pinjuh Sirće dočekao devedesetu
Uz domaću rakiju lozu i dvije kutije cigara dnevno Frano Pinjuh Sirće dočekao devedesetu
0
0

Stariji ljudi u našem kraju nisu rijetkost ali ipak nećemo baš puno naći onih koje prevale preko devedeset godina. Frano Pinjuh iz Mokrog kod Širokog Brijega upravo je danas napunio punih 90 pa smo ga tom prilikom posjetili i pronašli u slavljeničkom raspoloženju njegovog obiteljskog doma. Obitelj ali i susjedi okupili su se kako bi proslavili njegov rođendan. ..

Frano ili kako ga svi u kraju zovu Sirće je i sada vrlo dinamična osoba kojoj godine puno ne smetaju. Jako je vitalan, još uvijek vozi auto a u vrijeme lovne sezone zna sa prijateljima lovcima otići i u lov. Nerijetko uvečer zna zaigrati na karte po mokarskim gostionicama i još uvijek voli pobjeđivati protivnike u 'sedmici'. Sirće je počasni i najstariji član lovačkog društva Mosor iz Širokog Brijega.

Što se tiče radnog vijeka proveo ga je u tadašnjem poduzeću Obnova iz Š.B. kao vozač šlepera od 69. godine do 1980. godine kad odlazi u zasluženu mirovinu. Danas Frano živi sam u svojem domu u Mokrom, jedan sin živi u Njemačkoj a dvije kćerke u Širokom Brijegu. Frano ima 7 unuka i 8 praunuka.

O svojem dugom životu i dobrom zdravlju novinaru ABCportala je rekao – Već sam trideset šest godina u mirovini. I danas radim baštu i malo vinograda, svaki dan volim popiti koju domaću lozu a dnevno pušim dvi kutije cigara. Volim druženje s ljudima i nikad se nisam povlačio u neku samoću, prihvaćao sam sve što je život donosio i evo hvala dragom Bogu dogura' do devedesete. Godine su tu ali 'ko ih više broji – otkrio nam je Frano, dodajući da će sutra sa lovačkom ekipom malo slaviti u obližnjoj gostioni uz uštipke i mezu. Na kraju možemo samo poželjeti Frani sve najbolje za rođendan uz želju da na isti način proslavi i stotu.

FOTO Ivan RAMIĆ

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS