banner
Objava: 9.1.2016 09:26
Čitanja: 2200
Autor: Administrator
Gorska služba
Prava drama na Čvrsnici: Smjena vojnika zapela u dubokom snijegu, mrak zakomplicirao situaciju
Prava drama na Čvrsnici: Smjena vojnika zapela u dubokom snijegu, mrak zakomplicirao situaciju
0
1

Prava drama odigrala se pri vršenju smjene pripadnka Oružanih snaga BiH na čvorištu Pločno na planini Čvrsnici. Naime, pripadnici bojne veze sa Pala koji dežuraju na čvorištu Pločno. zapali su u nevolju na putu prema vrhu Pločnu gdje su krenuli pješice po dubokom snijegu, a kako je uspon potrajao, dolazak mraka je još više zakomplicirao situaciju na terenu.

Niska temperatura (ispod -10°C), vjetar, dubok snijeg, teška oprema i iscpljujući uspon koji je krenuo iz podnožja planine, usprkos dobroj fizičkoj pripremljenosti i naviknutosti ovilh ljudi na ovakve teške uvjete, razlogom su da je smjena potražila zaklon u objektu radio-amatera HZHB, koji su isti prije nekoliko godina ustupili na korištenje HGSS-u Mostar. Po riječima vojnika-vezista, zamalo je izbjegnuta nesreća koja se mogla dogoditi da su vojnici morali ostati vani i noćiti na otvorenom. HGSS Mostar je inače ovaj objekat namjenio za obuku i trenig spašavatelja cijele asocijacije GSSuBiH i protekle je godine krenuo sa adaptacijom i proširenjem objekta, koji je na visini od 2100 m n/m i nalazi se važnoj strateškoj poziciji te može poslužiti i za druge namjene, pa evo i za nevolju za prinudno noćenje smjene vojnika na Pločnu. Objekt će, nakon završetka radova i proširenja moći primiti 25 ljudi, priopćili su iz HGSS-a.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 10.01.2016 00:28
neda se izaći gore kad nema sniga a ovi ludjaci po nevremenu pošli gore ugrozili sebe i hgss..
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS