Objava: 11.11.2013 15:28
Čitanja: 738
Autor: Administrator
Mladi strahuju
Najlakši dio školovanja je učenje, dok je uspjeh preživjeti s primanjima kojih nema
Najlakši dio školovanja je učenje, dok je uspjeh preživjeti s primanjima kojih nema
0
0

'Od kolijevke do groba najljepše je đačko doba' tvrdi poznata uzrečica, no je li zaista sve tako 'ružičasto'? Portal EduCentar istražio je na više od 300 ispitanika koje brige, osim učenja i polaganja ispita, brinu današnju mladež.

Iako bi tijekom školovanja trebali imati fokus na usvajanje novih znanja, ispitanici su itekako svjesni situacije na tržište rada na koje će uskoro i sami stupiti - čak 62% ispitanika glavobolju zadaje pomisao na pronalazak honorarnog posla odnosno financijsko stanje u kojem se nalaze.

Ispitanici navode da je 'jako teško skupiti novce za pokaz i hranu tijekom školske godine' te da se 'ne može stalno živjeti od novca koji dobivaju od roditelja jer žele sami nešto zaraditi, no nemaju priliku za to.'

Jedna od ispitanika zaključuje: „Najlakši dio školovanja je učenje, dok je uspjeh preživjeti s primanjima kojih nema".

U školi i na fakultetu bitno je ostaviti dojam, stoga ispitanike nakon financija ponajviše muče odnosi s kolegama (14%). „Djeca u školama, pogotovo u srednjoj, su jako sklona izrugivanju" pojašnjava jedan od ispitanika zašto odnos s vršnjacima zna biti problem.

Nakon odnosa s kolegama, školarce odnosno studente brine i odnos s profesorima (10%). Ispitanici kao izvor 'školskih muka' navode profesore koji nisu susretljivi i loš način predavanja.

Najmanje ispitanika brine odnos s roditeljima - tek njih 8% navodi da ih vlastiti roditelji ne razumiju i da im nisu podrška tijekom školovanja.

Opciju 'Ostalo' izabralo je 6% ispitanika koji su u svojim komentarima objasnili da ih zapravo brinu sve navedene stavke, dok je jedan od ispitanika izdvojio 'da nema veće muke od one ljubavne'.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS