Objava: 17.7.2017 21:45
Čitanja: 9583
Autor: Administrator
Veliki požar
Katastrofa u Splitu: Gori gradsko groblje, vatra došla do zgrada i benzinskih crpki
Katastrofa u Splitu: Gori gradsko groblje, vatra došla do zgrada i benzinskih crpki
0
0

Ne smiruje se požar na nekoliko desetaka kilometara dugoj vatrenoj liniji, od Omiša do Splita. Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne i stotinjak vojnika.

Vatrogasci požar gase od četrdesetak minuta nakon ponoći, kada je buknuo u Tugarama, a potpomognut vjetrom proširio se na Srinjine, zatim tijekom jutra na Sitno Gornje i Donje te popodne na Žrnovnicu, Jesenice i Podstranu.
Podzemna raketna baza u Žrnovnici stalno se natapa vodom. Rakete su na dubini od 70 metara.

U izjavi ispred baze ministar odbrane RH Damir Krističević je rekao da je situacija pod kontrolom. U prvim večernjim satima vatra je došla nadomak Splita, do Karepovca, a zbog goleme količine dima, zatvorena je i cesta Solin-Klis.
Stanovnici ugroženih mjesta automobilima s najpotrebnijim stvarima bježe iz kuća, pa je na prilaznim cestama prema Splitu poprilična gužva.

Gusti crni dim nadvio se i iznad Splita. Kako javljaju hrvatski mediji vatra je već došla do grada. Gori gradsko groblje Lovrinac, a vatra je stigla i do zgrada na Kili, a prošla je preko ograde Karepovca, jedna cisterna Parkova i nasada koja je pokušavala ugasiti vatru je planula na tom mjestu.

Dva automobila su načeta vatrom, a u toku je evakuacija i iz tržnih centara. Kafići su skoro svi zatvoreni.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS